משקה טאג’ – (TEJ) ליקר הדבש האתיופי.

(TEJ) ליקר הדבש האתיופי.

482

משקה טאג’ – (TEJ) ליקר הדבש האתיופי.
הטאג’ הוא ליקר דבש מותסס, המהווה חלק מרכזי בתרבות הפנאי של יהדות אתיופיה, שם נהוג להתענג על הטאג’ בשעות הערב כקינוח אלכוהולי מתוק של אחרי הארוחה, לצד קפה שחור אמיתי (בונה) הנקלה ונכתש במקום טרם בישול. הכנת הטאג’ היא פרקטיקה עתיקת ימים העוברת מדור לדור, מאם לבת.

החומרים:
קילו דבש טהור
5 ליטר מים
150 גרם של עלי גשו שלמים (עלה מר שמגיע למסעדת חבש בייבוא אישי מאתיופיה – מי שמעוניין יכול לרכשו דרך המסעדה)

ההכנה:
כשמכינים את הטאג’ חייבים להשתמש בכד או בסיר חדשים, מהסיבה שאסור ששום מרכיב שהוא לא קשור למתכון יגע במרכיבים, מכיוון שהטאג’ נהרס במהירות והוא מיד יוצא חמצמץ, לכן נשתמש בכד חדש.

מחממים גחלים. אחרי שהגחלים בוערים, שופכים עליהם סוכר כדי ליצור עשן. את העשן מכניסים לתוך הכד ע”י כך שמחזיקים את הכד הפוך, עם הפיה כלפי מטה. כשהעשן נכנס, סוגרים את הכד למשך 5 ד’. מבצעים את הפעולה הזו כדי שדפנות הכד יקבל את תחושת המתיקות מהסוכר ואם יש מרכיב שלא קשור למרכיבי המתכון, הוא נאכל על ידי המתיקות.

לאחר מכן מכניסים את הדבש, מים ועלי הגוש ומערבבים היטב. סוגרים ומניחים בצד למשך שבועיים. אחרי תקופת זמן זו מקבלים את הבירס (טאג’ רטוב) ואחרי חודש של המתנה מקבלים טאג’ יבש – התוצאה לה שאפנו. אחרי חודש ימים הטאג’ תוסס ומייצר בעצמו את האלכוהול. אף אחד אינו יודע מה אחוז האלכוהול שיש במשקה למרות שברגע ששותים אותו האלכוהול בהחלט מורגש. ההשערה היא שמדובר בכ3-4 אחוז.

התגובות סגורות לפוסט זה