המטבח האתיופי גן עדן לתבלינים.

124

תבלינים הם המרכיב העיקרי במטבח האתיופי, ולכן שוק התבלינים האתיופי מכונה בעיני רבים – ‘גן עדן לתבלינים’. המיקום הגאוגרפי של אתיופיה בקרן אפריקה, בקרבת ים סוף, הפך אותה לאורך ההיסטוריה לצומת דרכים מסחרית שאפשרה את הגעתם של תבלינים אקזוטיים מרחבי העולם פנימה למדינה. עם השנים החלו לגדל צמחים ולייצר תבלינים מיוחדים במינם גם באתיופיה, הודות לשילוב הייחודי שבין האדמה והאקלים. כיום יש באתיופיה קרוב למאה סוגים שונים של תבלינים שמיוצרים על שטחה. גידול התבלינים באתיופיה הוא ברובו אורגני, ומתפרס על אזורים שונים במדינה.

במטבח האתיופי נפוצות 4 תערובות של תבלינים:

• ברברה (Berbere) – תערובת ארומטית וחריפה בצבע אדום שמבוססת על פלפל אתיופי אדום חריף. התערובת כוללת גם פלפל שחור אתיופי, פלפל אנגלי, הל, ציפורן, כמון, חילבה, אגוז מוסקט, כוסברה, זנגוויל, כורכום, מלח, פפריקה וקינמון אבל המרכיבים משתנים ממשפחה אתיופית אחת לשנייה.

• מיטמיטה (Mitmita) – הגרסה החריפה של הברברה שכוללת פלפל צ’ילי, הל, ציפורן ומלח שאליהן יש המוסיפים גם קינמון, כמון וזנגביל.

• אווזה (Awaze) – זו הגרסה המעודנת של הברברה שמשמשת לרוב כרוטב ולא כתערובת תיבול. גרסה זו כוללת לרוב לימון, זנגביל ושום.

• קורָרִימָה (Korarima) – תערובת נפוצה לבישול ירקות ובשר, המורכבת מאגוז מוסקט, הל, ג’ינג’ר, ציפורן ופלפל שחור אתיופי.

התגובות סגורות לפוסט זה