מסעדת “צלל” באר שבע

291

בירת הנגב גדלה בקצב מסחרר, ובאופן לא מפתיע, גם אנשים מסוחררים כמוני אוהבים לאכול טוב. מלבד חיבת היתר של ראש העיר באר שבע למזרקות, בירת הנגב נהנית גם מתוספות חדשות ומעניינות בגזרה הקולינרית, וכך נולדה לה מסעדה אתיופית ששמה “צלל” ששוכנת בעיר באר שבע שטעם הצליל המיוחד שלה על טעמה הגיע אלי רחוק מאוד.

 

מסעדת צלל 

החלטתי לאחר המון דחיות לבקר במסעדה ולהדרים בנסיעה דרומה עד העיר באר שבע משם לעיר העתיקה , מודה הלכתי לאיבוד בתוככי העיר העתיקה של באר שבע , שואל את העוברים והשבים איפה נמצאת המסעדה האתיופית ? סוף סוף הגעתי למסעדה , אני חייב לציין ללא ציפיות הזמנתי אינג’רה בכל המטעמים שיש במסעדה , חשוב לי לומר שזה אמיתי ! האוכל טעים ברמות מפחידות עם מבחר עשיר ואווירה מהסרטים , וזאת אני אומר לכם אחד שלא פראייר שכיתת את רגליו כמעט בכל המסעדות האתיופיות בארץ בחלק מהם יותר או פחות אך על כולן עלתה מסעדת “צלל” שכבשה אותי עם הצליל הטעים באוכל המוגש יחד עם ארוח אדיב גם ביופיו וגם בטעמו.

 

חובבי הקולינריה האתיופית  אם נחשפתם בחייכם לאוכל אתיופי והתמכרתם לשורו (הגרסה האתיופית לחומוס), כדאי שתכינו את עצמכם לכך שיהיה קשה מאוד למצוא אותו. עד כדי כך קשה, שחשוב לציין שצלל נמצאת ליד קיר הטיפוס בעיר העתיקה, כי למצוא את אותה בדרך להרגעת הקריז, זה אתגר לא קטן.

המסעדה הקטנה והצנועה נמצאת במבנה עות’מני אופייני, ומציעה אווירה משפחתית בחסות מוזיקה אתיופית ואירוח מופתי של הבעלים והטבחית צלל שושנה סהלו.
מה אוכלים: כמקובל בעדה, הסועדים בשולחן מקבלים מנה גדולה ושיתופית עם שלל מטעמים הנאכלים בניגוב עם אינג’ירה – פיתה אתיופית מסורתית ואווירירית בעלת טעם ייחודי (ללא גלוטן).

בידי הסועדים האפשרות לבחור באופציה צמחונית או בשרית. הבסיס הצמחוני כולל מגוון תבשילי ירקות וקטניות, דוגמת שורו מתובל היטב, ברסן מעדשים אדומות, עיני עמר מאפונה ואחמילטי משלל ירקות (30 שקלים).

האופציה הבשרית מקבלת כתוספת למנה הצמחונית גם טיבס – תבשיל מבקר מוקפץ עם פלפל חריף ובצל (40 שקלים). כל ארוחה מסתיימת בתה או קפה אתיופי, וכמובן שאפשר גם לקחת כמה אינג’ירות הביתה (8 שקלים ליחידה).

המחיר משתנה ביחס לכמות הסועדים אבל תמיד מציע תמורה עצומה וטעימה למחיר (מנה צמחונית לשלושה סועדים מתומחרת ב-45 שקלים).

 

התגובות סגורות לפוסט זה